ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Εγγραφείτε Δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης;
Συνδεθείτε Είστε εγγεγραμμένος χρήστης;
Βρείτε τα πάντα σχετικά με τη διανοητική ιδιοκτησία γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά!
Department of Registrar of Companies and Intellectual Property

Εκδηλώσεις

Ημερίδα για την κατοχύρωση και την εμπορική αξία των Βιομηχανικών Σχεδίων

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 10 Μαΐου 2016, ημερίδα για την κατοχύρωση και την εμπορική αξία των Βιομηχανικών Σχεδίων. Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη (Κλάδος Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας), σε συνεργασία με Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO). H ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία και παρευρέθηκαν δικηγόροι, μέλη του εμπορικού και βιομηχανικού κόσμου, καθηγητές και μαθητές.

Μετά από καλωσόρισμα του Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη και χαιρετισμό του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, η κυρία Στάλω Παπαϊωάννου, προϊστάμενη του Κλάδου Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, προέβη σε παρουσίαση για την κατοχύρωση των Βιομηχανικών Σχεδίων στην Κύπρο. Στη συνέχεια η κυρία Kelly Bennet, του Legal Practice Service, του Ευρωπαϊκού Γραφείου, προέβη σε παρουσίαση για την Καταχώρηση των Βιομηχανικών Σχεδίων στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, καθώς και σε παρουσίαση της εμπορικής αξίας των Βιομηχανικών Σχεδίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, έγιναν οι παρουσιάσεις από εκπροσώπους της βιομηχανίας. Η κυρία Άντρη Γεωργίου, Senior Brand Manager της γαλακτοβιομηχανίας Χαραλαμπίδης Κρίστης, μίλησε για την ανεκτίμητη αξία ενός βιομηχανικού σχεδίου και από ο κύριος Γιάννης Κωνσταντινίδης, Διευθυντής της εταιρείας A.C. Technometal Ltd, για την διαδικασία και το αποτέλεσμα της κατοχύρωσης ενός βιομηχανικού σχεδίου. Στο τέλος, τρείς ομάδες από καθηγητές και μαθητές από την Β’ Τεχνική Σχολή Λεμεσού, την Περιφερειακή Τεχνική και Γεωργική Σχολή Αυγόρου/Αμμοχώστου και Τεχνική Σχολή Παραλιμνίου προέβηκαν σε παρουσιάσεις βιομηχανικών σχεδίων που κατασκεύασαν στα πλαίσια του μαθήματος βιομηχανικού σχεδιασμού.

Κατά το κλείσιμο της ημερίδας, η προϊστάμενη του Κλάδου, ευχαρίστησε τους ομιλητές και ανέφερε ότι σκοπός του Κλάδου Πνευματικής Ιδιοκτησίας είναι να συνεχίσει την προσπάθεια για διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων που σκοπό έχουν την σωστή ενημέρωση του κοινού καθώς και εξειδικευμένων που ασχολούνται με θέματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

go to top