ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Εγγραφείτε Δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης;
Συνδεθείτε Είστε εγγεγραμμένος χρήστης;
Βρείτε τα πάντα σχετικά με τη διανοητική ιδιοκτησία γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά!
Department of Registrar of Companies and Intellectual Property

Εκδηλώσεις

Hμερίδα με θέμα "Ο νέος περί Εμπορικών Σημάτων Νόμος που ενσωματώνει και την Οδηγία EE 2015/2436"

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 7 Φεβρουαρίου 2019, ημερίδα για τον νέο περί Εμπορικών Σημάτων Νόμο, που ενσωματώνει και την Οδηγία ΕΕ 2015/2436, για ενημέρωση του δικηγορικού κόσμου της Κύπρου. Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από τον Κλάδο Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη, σε συνεργασία με το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), στα πλαίσια του διμερούς προγράμματος συνεργασίας. H ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα στη Λευκωσία και παρευρέθηκαν πέραν των 200 δικηγόρων.

Μετά από καλωσόρισμα του Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη κ. Σπύρου Κόκκινου και τους χαιρετισμούς της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου κας Κλέλιας Βασιλείου και του Προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Δώρου Ιωαννίδη, η κυρία Στάλω Παπαϊωάννου, προϊστάμενη του Κλάδου Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, προέβη σε σύντομη εισαγωγή για το θέμα της ημερίδας. Στη συνέχεια ο κύριος Παναγιώτης Γερουλάκος, πρώην Προϊστάμενος του Τμήματος Ενστάσεων του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕUIPO) και μέλος του Τμήματος Δικαστικής Εκπροσώπησης του ΕUIPO ενώπιον των Δικαστηρίων της Ε.Ε., προέβη σε παρουσίαση του Νέου Νόμου περί Εμπορικών Σημάτων, καθώς επίσης και σε παρουσίαση των βασικών εντύπων που προβλέπονται από τον Νόμο.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, έγινε παρουσίαση των αλλαγών στα συστήματα πληροφορικής για υποστήριξη της νέας Νομοθεσίας, από τον κ. Κωνσταντίνο Ευαγγέλου, Λειτουργό του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής.

Κατά το κλείσιμο της ημερίδας, η προϊστάμενη του Κλάδου, ευχαρίστησε τους ομιλητές και ανέφερε ότι σκοπός του Κλάδου Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας του Τμήματος είναι να συνεχίσει την προσπάθεια για διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων που σκοπό έχουν την σωστή ενημέρωση των δικηγόρων και των χρηστών για θέματα Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

go to top