ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Εγγραφείτε Δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης;
Συνδεθείτε Είστε εγγεγραμμένος χρήστης;
Βρείτε τα πάντα σχετικά με τη διανοητική ιδιοκτησία γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά!
Department of Registrar of Companies and Official Receiver

Νέα

Δείκτης Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας 2020

Ο Δείκτης Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας 2020 (Patent Index 2020), που δόθηκε στις 16 Μαρτίου 2021 στην δημοσιότητα από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (ΕΓΔΕ) - EPO, δεικνύει τον αριθμό αιτήσεων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκαν στην Ευρώπη για το έτος 2020.

Συνολικά, τα δεδομένα για το 2020 δεικνύουν ότι, παρά την πανδημία, ο αριθμός των αιτήσεων παρέμεινε υψηλός. Πέρυσι, στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας – ΕΓΔΕ, κατατέθηκαν συνολικά 180.250 αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, αριθμός ελαφρώς χαμηλότερος από τον αντίστοιχο του προηγούμενου έτους (2019: 181 532, -0,7%).

Ο δείκτης αποκαλύπτει επίσης έντονες αντιθέσεις μεταξύ των τομέων της τεχνολογίας και τομέων της οικονομίας. Οι εφευρέσεις που έχουν σχέση με την υγεία και συγκεκριμένα την ιατρική τεχνολογία, καταλαμβάνουν την πρώτη θέση με τα φαρμακευτικά προϊόντα και την βιοτεχνολογία να σημειώνουν την μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Ενώ ο Δείκτης Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας 2020 (Patent Index 2020) δεν παρέχει πλήρη εικόνα των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων της πανδημίας, είναι σαφές ότι η καινοτομία θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην απομάκρυνσή μας από την πανδημία και στην εξασφάλιση της οικονομικής ανάκαμψης.

go to top