ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Εγγραφείτε Δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης;
Συνδεθείτε Είστε εγγεγραμμένος χρήστης;
Βρείτε τα πάντα σχετικά με τη διανοητική ιδιοκτησία γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά!
Department of Registrar of Companies and Intellectual Property
Κατανοώντας το Εμπορικό Σήμα icon

Κατανοώντας το Εμπορικό Σήμα

Είστε ο ιδιοκτήτης επιχείρησης και επιθυμείτε να διακρίνετε τα προϊόντα ή υπηρεσίες σας από τα προϊόντα και υπηρεσίες άλλων επιχειρήσεων; Μάθετε τι εννοούμε όταν αναφερόμαστε σε εμπορικό σήμα, ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληροί ένα εμπορικό σήμα για να εγγραφεί και να τύχει προστασίας, πώς μπορείτε να προβείτε σε έρευνα για ένα εμπορικό σήμα, να λάβετε επαγγελματική συμβουλή, και να προστατεύσετε το εμπορικό σας σήμα στο εξωτερικό.

Μάθετε τί είναι το εμπορικό σήμα, τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν τα σημεία που αποτελούν το εμπορικό σήμα για να μπορεί να εγγραφεί και να τύχει προστασίας ως εγγεγραμμένο σήμα, και τα οφέλη από την κατάθεσή του.

Μάθετε για τους διαφορετικούς τύπους εμπορικών σημάτων και τα στοιχεία που τους συνθέτουν.

Θέλετε να κάνετε έρευνα σε προγενέστερα εμπορικά σήματα και αιτήσεις για εγγραφή εμπορικών σημάτων στην Κυπριακή Δημοκρατία και στο εξωτερικό; Χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησης του Κλάδου Διανοητικής Ιδιοκτησίας, τα ηλεκτρονικά εργαλεία έρευνας που προσφέρει το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO), o Παγκόσμιος Οργανισμός Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO), καθώς και τις δημοσιεύσεις στην Επίσημη Εφημερίδα.

Χρειάζεστε επαγγελματική συμβουλή αναφορικά με θέματα εμπορικών σημάτων; Μπορείτε να αποταθείτε για επαγγελματική συμβουλή σε δικηγόρο ή δικηγορικό γραφείο μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου καθώς επίσης και σε επαγγελματίες ή άλλους εξειδικευμένους οργανισμούς.

Η επιλογή του γεωγραφικού χώρου επί του οποίου επιθυμείτε να προστατεύσετε το εμπορικό σας σήμα είναι σημαντική. Προτρέπεστε όπως προβείτε στα αναγκαία διαβήματα για προστασία τoυ εμπορικού σας σήματος σε όλες τις επικράτειες που ενδιαφέρεστε να δραστηριοποιηθείτε εμπορικά, ώστε να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες προστασίας κατά παράνομων αντιγραφών καθώς και της οικονομικής και άλλης επιτυχίας της επιχείρησής σας από το εμπορικό σας σήμα.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ιδέα σας, επιλέξτε το καταλληλότερο δικαίωμα διανοητικής ιδιοκτησίας. Η επιλογή του σωστού τύπου δικαιώματος διανοητικής ιδιοκτησίας, συμβάλλει στη μεγιστοποίηση της προστασίας κατά παράνομων αντιγραφών καθώς και της οικονομικής και άλλης επιτυχίας της επιχείρησης σας.

go to top