ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Εγγραφείτε Δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης;
Συνδεθείτε Είστε εγγεγραμμένος χρήστης;
Βρείτε τα πάντα σχετικά με τη διανοητική ιδιοκτησία γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά!
Department of Registrar of Companies and Intellectual Property
Κατανοώντας το Βιομηχανικό Σχέδιο icon

Κατανοώντας το Βιομηχανικό Σχέδιο

Είστε ο δημιουργός ενός βιομηχανικού σχεδίου; Μάθετε τι εννοούμε όταν αναφερόμαστε σε βιομηχανικό σχέδιο ή υπόδειγμα, ποιές προϋποθέσεις πρέπει να πληροί ένα βιομηχανικό σχέδιο ή υπόδειγμα για να τύχει προστασίας, πώς μπορείτε να προβείτε σε έρευνα για ένα βιομηχανικό σχέδιο ή υποδείγματος, πώς μπορείτε να λάβετε επαγγελματική συμβουλή και πώς μπορείτε να προστατεύσετε το βιομηχανικό σας σχέδιο ή υπόδειγμα στο εξωτερικό.

Μάθετε τί είναι βιομηχανικό σχέδιο ή υπόδειγμα, τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί ένα σχέδιο για να μπορεί να τύχει προστασίας, τα οφέλη από την κατάθεσή του, και την αξιοποίηση του διεθνούς συστήματος ταξινόμησης Λοκάρνο.

Θέλετε να κάνετε έρευνα σε προγενέστερα βιομηχανικά σχέδια ή υποδείγματα στην Κυπριακή Δημοκρατία και στο εξωτερικό; Χρησιμοποιήστε τα ηλεκτρονικά εργαλεία έρευνας που προσφέρει το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO) καθώς και τις δημοσιεύσεις στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Χρειάζεστε επαγγελματική συμβουλή αναφορικά με θέματα βιομηχανικών σχεδίων; Μπορείτε να αποταθείτε σε επαγγελματίες ή άλλους εξειδικευμένους οργανισμούς.

Η επιλογή του γεωγραφικού χώρου επί του οποίου επιθυμείτε να προστατεύσετε το βιομηχανικό σας σχέδιο ή υπόδειγμα είναι σημαντική. Προτρέπεστε όπως προβείτε στα αναγκαία διαβήματα για προστασία του σχεδίου σας σε όλες τις επικράτειες που ενδιαφέρεστε να δραστηριοποιηθείτε εμπορικά, ώστε να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες προστασίας κατά παράνομων αντιγραφών, καθώς και της οικονομικής και άλλης επιτυχίας του βιομηχανικού σας σχεδίου.

 

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ιδέα σας, επιλέξτε το καταλληλότερο δικαίωμα διανοητικής ιδιοκτησίας. Η επιλογή του σωστού τύπου δικαιώματος διανοητικής ιδιοκτησίας, συμβάλλει στη μεγιστοποίηση της προστασίας κατά παράνομων αντιγραφών καθώς και της οικονομικής και άλλης επιτυχίας της επιχείρησης σας.

 

Τελευταίες Ανακοινώσεις

go to top